2 posts / 0 nye
Seneste indlæg
Tak til OZ7OU Kurt
I eftermiddag lyttede jeg med på 3748 kHz og her omtalte Kurt et kredsløbsanalyse-program "QUCS".
Da jeg tidligere har undervist tekniker-studerende en del i brug af sådanne programmer, måtte jeg selvfølgelig prøve det af Kurt anbefalede program.
Da jeg kører linux - men UDELUKKENDE er "bruger" voldte det mig lidt problemer at få installationen til at spille med den vejledning, man kan finde på programmets hjemmeside ( http://qucs.sourceforge.net/inde... ), men med lidt held faldt jeg over denne installationsvejledning ( https://www.youtube.com/watch?v=... ) og så lykkedes det på ingen tid at få gang i programmet - i øvrigt kan man på youtube finde en del om brugen af programmet.

Efter at have leget lidt med QUCS (udtales vist "kvåks" ;-) må jeg udtrykke min uforbeholdne begejstring !
Det er tydeligt at se, at programmets skabere må have skelet til programmer som PSPICE, MicroCap og det (efter min mening) skrækkelige Electronic Workbench og formået at få et virkelig godt resultat. Og så slipper man for at stille med + 5000 dollars.

Jeg vil se om jeg kan få tid til at lege noget mere med programmet og undersøge om jeg kan få det til at lave FFT-analyse så man kan få syn for sagn om hvad der sker med ens signal, når man piner de sidste watt ud af sit PA-trin ;-)

Mange tak til Kurt for tippet !

/søren/4zat
Your rating: Ingen Average: 5 (3 votes)
Hej Søren
My pleasure !!
​Når man har lavet en S parameter simulation og f.eks. laver et S11 plot, så markerer man man selve tracet og under Projekt exporterer man det som en CVS fil og nu kommer det geniale !! . Denne CVS fil kan man direkte importere i DG8SAQ VNWA software og så lave alle former for traces RealZ image Z Smith chart og tusind ndre ting. Denne software der jo er helt gratis foretager alle de bøvlede onregninger fra S til Z og Y Det er så lækkert og man slipper for i QUCS at rode med formler, der ikke er helt nemt at greje.
Hej fra
​Kurt
Your rating: Ingen Average: 5 (2 votes)

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk

Topic locked