09/04/2017 - 13:15
 
Hej min FT-450, brummede eller slukkede , svag tx, periodisk, det viste sig at sikringerne i power kablet, "de hvide sikringsholdere", havde dårlige forbindelser, de var kun klemt på, så hvis du har underlige problemer !!, check sikringsholderne.
Det viser sig at alle de Yaesu powerkabler med hvide sikringsholdere er dårligt lavet,!! 

Dan/OZ9UA

Afstemning

Total votes: 610

Din gode positive kommentar

Det problem har jeg også haft
Det problem har jeg også haft med min Icom IC-756 PRO3. Så det er ikke alene Yaesu som har dårlige sikringsholdere. Noget af årsagen til problemet skyldes jo også de store strømme som vi trækker gennem kablerne. Regner man lidt på det skal der ikke meget modstand til før der ligger et væsentligt spændingsfald henover sikringsholderen.

Mvh.
Kim

Med venlig hilsen
Kim Larsen
Vy 73 de OZ2D

Jeep
Mine sikringsholdere var kun klemt på og de var alt for bløde,!!

mvh
Dan/OZ9UA

OZ9UA

Jeg plejer at fjerne
Jeg plejer at fjerne sikringerne helt på  kablerne med mindre det er til mobilt brug. Jeg synes ofte sikringerne og holdere på nærmest alle radioer er dårligt fremstillede og de bliver ofte varme ved brug = tab. 

Det ligger jeg ikke søvnløs om natten over - der er ikke sket noget ved det endnu :-)

mvh. 

Mvh.

Det er ikke noget at jeg
Det er ikke noget at jeg ville turde gøre eller anbefale at gøre. Nej der skal bare nogle kvalitets-sikringsholdere på i stedet for. Alternativt kan man lodde sikringerne fast indtil en ordentlig permanent løsning findes. Det sidstnævnte har jeg gjort indtil videre.

Med venlig hilsen
Kim Larsen
Vy 73 de OZ2D

Syg sikring

En variant af ovenstående har jeg netop oplevet med min Icom IC-7000. Den er forsynet med de nævnte hvide sikringsholdere, og man er nødt til jævnligt at rense sikringsbenene for belægninger. Efter en tid, begynder sendeeffekten at falde, hvilket der kan læses meget om på nettet. Hidtil har jeg dog ikke haft grund til at mistænke sikringsholdernes fastgørelse til ledningerne. Jeg har dog overvejet at lodde sikringerne fast i holderne.

For et halvt års tid siden eller mere blev det umuligt at holde udgangseffekten på 100% på de fleste bånd, så jeg har haft de sikringer ude masser af gange, dog uden helt godt - og slet ikke langvarigt - resultat.

En dag slukkede radioen simpelthen. Efter at have ventet lidt, kunne jeg dog tænde den igen - 1 gang! Så var den helt død. Der var ingen lugt af brændte komponenter eller andre tegn på overbelastning af noget; derimod var der det karakteriske knald i hovedtelefonerne, som kommer ved power on og power off af IC-7000.

Igen læse på nettet. En bruger skrev fx, at radioen kan trække så meget strøm som 24,7 A under sending, hvor manualen siger 22 A. En anden oplyste, at radioen slukker, når forsyningsspændingen falder til under 10,7 V.

Så måtte jeg jo kontrollere alle forbindelser mellem PSU og transceiver. Det så fint ud, der var 0,1 ohm i begge ledninger fra ende til anden (hvilket er for meget, synes jeg, og så er vi nok tilbage ved sikringsholderne); men da jeg havde rodet lidt med det, var den ene leder pludselig afbrudt. Ud med sikringen (igen, igen), den så fin ud - måle modstand i ledningerne til begge sider fra sikringsholderen - det var OK. Det var dog lidt mystisk, at sikringen i den ene leder var en 30 A, mens denne kun var 25 A. Nærstudere sikringen under lup: Var der ikke ligesom en meget tynd mørk streg tværsover sikringslegemet? Måle modstand i gennem sikringen: 0 ohm, nej, nu er den afbrudt, nej, nu virker den, nu virker den ikke. Når jeg vred sikringen lidt, var den dels afbrudt, dels OK. Ned i bilen og finde en 30 A sikring, og så fungerede alt, som det skulle!

Min konklusion er, at denne sikring ikke var "sprunget", den var smeltet ganske langsomt, fordi den faktisk var for lille (manualen siger 30 A), men dog kun sjældent blev udsat for en strøm på eller nær de 25 A. Efterhånden er spændingsfaldet over sikringen blevet større og større, så spændingen til sidst faldt til ca. 10,7 V, og radioen slukkede (dette kan man ikke måle, når man kontrollerer spændingen i ledningsterminaler osv., for da går der ingen strøm). Jeg gætter på, at tidligere ejere af min radio mest har brugt den til SSB, hvor sendeeffekten i praksis meget sjældent når op på 100%

Vy 73 de Peter/OZ1LBG