Min FT-847 har fået den herlige periodiske fejl at sendeeffekten på HF / 6m falder for så at forsvinde helt, uanset mode. Når man så åbner kassen og begynder at interessere sig for at måle kommer fejlen naturligvis ikke.. Radioen blev så, efter mange forsøg på at få fejlen frem igen, samlet og fejlen var væk en periode. Så kom den igen, men denne gang væsentlig oftere og heldigvis også efter top og bund mm var afmonteret. Målingerne startede ved at undersøge om der overhovedet kom signal ned til PA printet og det gjorde der. Alle 10 fingre pegede nu mod PA-printet og efter lidt målinger blev det hurtig konstateret at der manglede spænding til drivertrinnet og var der noget, så var den yderst svingende. Det kan så kun være en defekt spændingsregulator vi har med at gøre, men nej - det så fint ud. Det eneste som så kan fejle er vejen mellem regulatoren og videre. Der sidder 2 jumpere, til serviceformål, og det viste sig at den ene havde en dårlig forbindelse... Yack for en fejl...
På billedet har jeg markeret de 2 jumpere med en hvis ring. Oplever du lignende, så start der.

Vy 73 de OZ1BV, Brian
P. S. Alle jer andre som opdager fejl i jeres radioer, og finder en kur - kom på banen med dem :-)

Afstemning

Total votes: 395

Din gode positive kommentar

Rep. af Yaesu FT-847
Det er rart at vide, at en jumper kan være årsagen til en alvorlig fejl. Jeg er den lykkelige ejer af en tilsvarende radio, og samler derfor på tips til reparation. Det er ved at være en gammel model, men det er en klassiker blandt VHF/UHF multimode transceivere.

Vy 73, OZ1BXM Lars