24 posts / 0 nye
Seneste indlæg
What's this all about?
Sproget er under forandring. For år tilbage ville overskriften på denne tråd nok have heddet: Hvad drejer det hele sig om?

På 3748 kHz forumet kunne man fornyligt høre, at arbejdet med EDRs vedtægter af moderatoren blev betegnet som foreningsskadelig virksomhed. Men er det nu rigtigt?

Efter min mening er vedtægtsarbejdet bare en demokratisk indpakning til en magtkamp eller fløjkrig, som nu har stået på i en del år. Kampen eller krigen står mellem kræfter, som groft sagt mener at 12 papirnumre af OZ garneret med den årlige spisebillet til RM er EDRs fremtid, og kræfter, som ønsker EDRs vedtægtsbestemte regeltyrrani afskaffet, så yngre kræfter kan vindes til at gå ind i arbejdet med foreningens udvikling i stedet for den afvikling, som er den naturlige konsekvens af intet at gøre.

De nuværende vedtægter bruges i vidt omfang til at dunke hinanden oven i hovedet med. Vedtægtsbrud er en meget brugt vending, som også tydeligt illustrerer at magtfordelingen er uklar. Om kort tid har RM muligheden for at gøre op hermed ved at skaffe klare regler for magtfordelingen. Dette vil selvfølgelig ikke afskaffe fremtidige debatter eller magtkampe om foreningens virke. Men skulle disse debatter/kampe have udspring i pleje af personlige interesser frem for foreningsinteresser, så kan RM på demokratisk vis gøre kort proces, hvilket vi godt kunne have brugt de seneste år.

Lige som sproget er EDR nu også under forandring, og det til det bedre, hvad man ikke nødvendigvis kan sige om sprogforandringen.

OZ1FF/Kjeld
RM område Syddanmark

 
5
Your rating: Ingen Average: 4.6 (14 votes)
Kjeld du har ret de love at stoppe med det , men forsætter de efter Jul er jeg ikke medlem efterl April 2018
2
Your rating: Ingen Average: 1.8 (5 votes)
#2: Et løfte, trussel om udmeldelse er skadelig for EDR, som er radioamatørernes samarbejdsorgan med myndighederne der skal varetage vores interesser!
Derfor, Dr OM OZ8U, en lidet konstruktiv melding du kommer med....!
73 de OZ1OS.
5
Your rating: Ingen Average: 4.1 (8 votes)
Hej,

​Jeg ved ingenting om fløjskrige og fraktionskampe. (Trods påstande om det modsatte.) Jeg har i de mange år jeg har været medlem var glad for at være en del af EDR. Selvom i den senest årti læste OZ med undren når jeg læste om foreningsstof og andre ting der havde noget med foreningspolitik at gøre. Jeg fattede ikke en bjælle af det, men kunne godt se at der kunne umuligt komme noget godt ud af al den polemik der køret frem og tilbage. Især når man så lyttede lidt på "vandrørene".  Da jeg blev valgt som RMer blev jeg klar over at der var "Something rotten in the state of Denmark" for at citere en berømt engelsk forfatter. Når jeg så oplevede at der var folk der blev udelukket fra foreningens fora grundet afvigende synspunkter på uskrevne og skrevne selvbestaltede regler for samme fora så kom mine østeuropæiske aner i kog. Jeg vil ikke ligefrem påstå at der var gensynsglæde ved at se folk med anderledes meninger, hvor ubehagelige de end måtte være, blive forment adgang til at ytre sig der hvor det var relevant Jeg synes at have set det et andet sted før.

Da RM 2016 besluttede at der skulle rydes op i vedtægterne var jeg virkelig glad da jeg mente at her var en gylden chance for at al den snak med "vedtægtsstridig" og "ulovlig" snart kunne få en ende. Nogen tid senere blev jeg spurgt om jeg ville yde en indsats på det område - kunne ikke andet end at sige "ja" da jeg mente det var vigtigt. At det ikke skulle blive sådan viste det efterfølgende polemik. Men nu er jeg ikke en person der tager et "nej" for et svar og heldigvis havde Claus de samme tanker. Vi gik så igang. Resten kender alle.

​Mit budskab er at hverken Claus eller mig er en del af diverse fløje eller holdningsgruperinger. Eller rettere sagt jo vi er! Vi er på det hold der har EDRs bedste på sindet og et håb og ønske om at vores tipoldebørn kan melde sig ind i en forening, når deres tid kommer, som er i fremdrift og relevant i det samfund vi alle lever i.
 
5
Your rating: Ingen Average: 4.8 (11 votes)

73 de OZ1EYZ
Istvan

Hej Istvan
​Et udmærket indlæg du her har, hvor du bl.a. kommer ind på at der skal være plads til "folk med anderledes meninger hvor ubehagelige de end måtte være". Det oplever vi stadig i fuldt flor og lad det nu florere, selv om det er yderst uskønt. Der er dog et problem du måske ikke helt har fået øje på, og det er de ubehagelig handlinger der knytter sig til de ubehaglige meninger. Hvid du kunne medvirke til at få det stoppet, så har du min støtte. Nye vedtægter får ikke det til at stoppe, hvor dejligt det end ville være. God jul og godt nytår til dig
2
Your rating: Ingen Average: 2 (8 votes)

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk

Hej Kurt

Jeg tror såmænd ikke, at der er ret mange, der ikke respekterer forskellige meninger og holdninger.
Men, når det kommer til skjulte dagsordener, så kan det næppe undgås, at afsløring af en skjult dagsorden vil opfattes som et angreb på personen og ikke bolden.
Sidde en skjult dagsorden overhørig, kunne ikke falde mig ind.

Og når det kommer til en principals udskejelser overfor en ansat, kan du være vis på, at jeg gnider buen med harpiks. 
5
Your rating: Ingen Average: 4.3 (12 votes)

de OZ7XF / Allan

"ubehagelige handlinger" - "ubehagelige meninger"

Kurt - vil du  komme med konkrete eksempler ?
Hvis ikke vil, jeg påstå, at det igen er en af dine udokumenterede, i luften frit svævende påstande, hvis eneste formål er at nedgøre mennesker, som ikke deler dine meninger - endsige accepterer den censur ( ~"ubehagelige handlinger") som du i den grad går ind for.
Er jeg en af dem med "ubehagelige meninger og gerninger" ???
Svar udbedes !
søren/4zat
5
Your rating: Ingen Average: 4.3 (11 votes)

glemmer du - så husker nettet
ord for ord
For retten til såvel dårlige og negative ytringer som ditto gode og positive.

Hej Søren
​Når du nu beder om et direkte svar, så er dit indlæg for mig direkte ubehagelig, da du konkludere hvad mine motiver og meninger samt holdninger er, og som ikke svarer til hvad er sandt. Om jeg vil komme med konkrete eksempler ? ja måske hen ad vejen vil jeg dokumentere, en helt flok af disse,ubehagelige handlinger, som jeg har oplevet på første hånd, og vurderet ud fra mit syn på anstændig opførsel, men det bliver ikke lig nu på dit forlangende..
 
2
Your rating: Ingen Average: 1.9 (10 votes)

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk

Hej Kurt,
Tak for roserne - det var ikke ventet.
Du har muligvis ret mht. at nye vedtægter ikke stopper ubehaglige meninger. Men det er heller ikke formålet. Formålet er at foreningen kan fungere uden benspænd og andre tiltag der har til formål at sætte en kæp i hjulet eller forsinke en proces som klart har en berettigelse. Sagt på en anden måde. Det skal være muligt at styre foreningen baseret på fornuft fremfor rigide regler der bevisligt har været fortolket efter forgodtbefindende. Et godt eksempel er vors tur til Odense på lørdag. Enhver anden forening ville have godtaget en e-afstemning uden det mindste støj. Hos EDR blev der råbt "vedtægtsstridig", "kup" og andre ytringer. Hvad kan man få ud af det? Jo vedtægterne har været brugt til at fremtvinge en handling som absolut ingen mening har. For ikke at nævne at det koster penge som kunne have været brugt bedre. Det er om muligt endnu værre at foreningens øverste myndigheds beslutning fejes til side pga. samme vedtægter. Vel at mærke en beslutning der er taget med langt over 2/3 dels flertal. Men ok nu får vi lidt gløg og æbleskiver - har jeg hørt. Jeg håber at den slags meningsløse beslutninger vil blive aflivet ved en vedtagelse af de nye vedtægter. Og mon ikke det vil også reducere mængden af støj her på adressen og ude omkring?

 
5
Your rating: Ingen Average: 4.4 (12 votes)

73 de OZ1EYZ
Istvan

Hej Istvan
​At du ikke havde ventet roserne, kan jo nok skyldes at du, har dannet dig et indtryk af mig, som ikke helt svarer til det ved et nærmere bekendtskab. Det er gjort meget her på Forum for at give mig en bestemt destruktiv og negativ profil, det er nok betalingen for at gå imod selvsamme adfærd fra andre.
I min optik har du udført et stor stykke arbejde ud fra en positive helhjertet vinkel, men nok ikke endnu opdaget du har været (mis)brugt i et politisk spil..Men den tager vi som en face to face diskussion en anden gang. Indviklede sager kan ofte koges ned til en meget simpel årsag :)
3
Your rating: Ingen Average: 2.1 (7 votes)

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk

Hej Kurt

Mon der ikke i alle livets aspekter kan være plads til såvel forbedringer som for fejltagelser, og det kan være svært at se klart med tårer i øjnene eller i strid storm. Vi blændes da også af solen, og rager som blinde i mørket.
Luk da øjene let, min ven. Tænke, tænke, tænke, og du vil se klart igen, at din fjende måske er din ven.

 
4
Your rating: Ingen Average: 3.8 (10 votes)

de OZ7XF / Allan

Sider

Topic locked