27 posts / 0 nye
Seneste indlæg
Energistyrelsen foreslår EDR at overtage administrationen af kaldesignaler
Jeg har netop erfaret at Energistyrelsen har stillet forslag til EDRs teleudvalg om at EDR skal forestå administrationen af kaldesignaler, herunder frekvensregister. Administrationen af dette skal ske fra og med 1. januar 2018. Her bliver jeg ret bekymret og vil gerne stille EDR følgende spørgsmål:

Hvordan vil I håndtere kaldesignaler med beskyttet adresse?

Lige nu er det en myndigheds-opgave men der følger et særligt ansvar med den opgave i forhold til persondataloven som EDR skal være meget OBS på, i så fald at EDR påtager sig opgaven.

Hvert år skal os med beskyttet/hemmelig adresse i folkeregistret sende dokumentation om dette ind til Ludmila Slawinska for at have beskyttet adresse i frekvensregistret 1 år frem. Hvordan dette skal foregå efter 1. januar 2018 håber jeg at EDR melder ud inden overtagelse af frekvensregistret, så vi ikke lige pludselig ufrivillgt havner i det nye frekvensregister med navn og især adresse, fordi rette person ikke får information om beskyttet adresse i folkeregistret.

Endvidere skal EDR kunne opkræve gebyrer fastsat i den til enhver tid gældende bekendtgørelse.

Det virker som om at Energistyrelsen i det hele taget vil af med al administration af amatørradio-området og lægge det ud til privat drift. Det er jo også en måde at spare offentlige midler på. Spørgsmålet er blot om EDR vil få offentlge midler til at administrere dette område eller om de vil få ret til at opkræve radio-amatører penge for dette - altså et nyt årligt gebyr for at have et gyldigt amatørradio-certifikat.

Med venlig hilsen
Kim Larsen
OZ2D
3
Your rating: Ingen Average: 2.5 (6 votes)
Ja der er mange spørgsmål i den sag som medlemmerne ikke har fået informationer om.
Men det er vel noget RM skal afgøre, så det er dem vi må sætte vores lid til og håbe at de ved hvad de gør.
Lige nu svirrer der bare rygter, så hvad med om HB eller RM kom med en mere dybdegående artikel om hvad det hele medfører for foreningen.
Meld ud!


 
3
Your rating: Ingen Average: 2.3 (3 votes)

*****
Vy 73 de OZ1BII Henning
_____________________
CW er sjovt - prøv det
Contest er prikken over i'et

EDR skal blot være opmærksom på at det også angår radioamatører som IKKE er medlem af EDR og dem påhviler det også EDR at informere omkring overtagelsen af Energistyrelsens administration af amatørradio-området.
3
Your rating: Ingen Average: 2.3 (3 votes)

Med venlig hilsen
Kim Larsen
Vy 73 de OZ2D

Lige nu er forhandlingerne stadig i gang. Der sker som udgangspunkt ingen ænderinger, udover at EDR overtager adminsitrationen.

Energistyrelsen skal spare, og derfor har de tilbudt EDR opgaven.

SSA i Sverige har samme "rettigheder", og det har ifølge mine oplysninger fungeret fint, siden SSA overtog det.

Vi forventer, at der kommer lidt mere information til RM inden 14. oktober, så hav tålmodighed lidt endnu.


 
5
Your rating: Ingen Average: 4.6 (5 votes)
73, Jørgen OZ0J
 
Fint nok, Jørgen. Det er blot vigtigt at I er opmærksomme på det her med adresserne. Det er personfølsomme oplysninger for dem som har beskyttet adresse i folkeregistret.
3
Your rating: Ingen Average: 2.3 (3 votes)

Med venlig hilsen
Kim Larsen
Vy 73 de OZ2D

Hej,

​Jeg er overbevist om at der er ingen grund til bekymring. I fbm. den slags "udlicitering" er der faste krav som er i overnsstemmelse med de krav som den pågældende myndighed skal overholde. Det gælder alle områder herunder persondataloven. Administration af disse krav er for det meste almendlig "kontorarbejde" og nogle specielle procedurer. De sidste kan ofte tilgodeses ved brugen af de systemer der stilles til rådighed. (F.eks. den offentlige del af certifikat registret.)
​Men lad os nu se hvad de kloge mennesker kommer frem til og se hvad det er vi egentligt skal tage hånd om.
5
Your rating: Ingen Average: 4.3 (6 votes)

73 de OZ1EYZ
Istvan

Hejsa

Jeg tror ikke at nogen skal være nervøs...
Når det offentlige Danmark outsourcer noget, følger der helt klare retningslinier med for hvordan den slags oplysninger skal håndteres.
Det er det jeg i andre situationer har oplevet, rent arbejdsmæssigt på meget mere følsomme projekter.

... så mon ikke det er en helt naturlig del af den "pakke" som vi snart hører mere om?
Jeg tror Istvan har helt ret her.


VY 73

Kenneth
OZ1IKY
 
5
Your rating: Ingen Average: 4.3 (7 votes)

... kun tåber og døde fisk svømmer med strømmen - og de samme tåber og levende fisk frygter ej Havet!

Det kan være, at det slet ikke bliver en mulighed at have hemmelig adresse i det nye register, hvad så ? Det er ikke et område, der bliver prioriteret særligt højt er min fornemmelse. Det er højst 5% der har hemmelig adresse i frekvensregistret og det er vel for så vidt ikke foreneligt med det at være radioamatør, her tænker jeg på QSL kort f.eks . I gamle dage var der slet ikke mulighed for at have hemmelig adresse. Her fremgik alle af den der QTH bog, der udkom hvert år. Spændende hvad der sker, ellers må vi vel bare tage det til efterretning !?
5
Your rating: Ingen Average: 4.6 (5 votes)

Mvh.

EDR skal nok behandle hemmelige navne, adresser, CPR-numre og andre personfølsomme data fortroligt. Jeg kan næsten garantere, at det bliver som i dag, dog nok på nogle andre systemer. Der er allerede kræfter i gang med at finde løsninger på de nævnte udfordringer.

Jeg er blevet rodet ind i den administrative del på opkrævningen, og det er skam en udfordring i sig selv.

Har du nogle supergode forslag til at løse diverse udfordringer, så drop gerne en e-mail på oz0jatedr [dot] dk Og kommer du også med den frivillige arbejdskraft til at udføre opgaven, så klapper vi andre i vores små hænder.

EDR kommer ikke til at bestemme prisen på diverse gebyrer. EDR vil derfor heller ikke have bemyndigelse til at gøre noget ved en evt. gebyrændring. Her vil Energistyrelsen stadig have magten.

Stay tuned - EDR skal mok få styr på det hele, foudsat RM godkender overtagelsen.

 
5
Your rating: Ingen Average: 4.6 (10 votes)
73, Jørgen OZ0J
 
Svar til #8:

"Det kan være, at det slet ikke bliver en mulighed at have hemmelig adresse i det nye register, hvad så ? "

Så krænker det min ret til beskyttet adresse og så må jeg opgive min licens, det er lige præcis "hvad så?".

"Det er ikke et område, der bliver prioriteret særligt højt er min fornemmelse."

Og det bygger du på? (Hint: Lovgivning)

"Det er højst 5% der har hemmelig adresse i frekvensregistret"

Og hvad så, procentdelen er da fuldstændig irrelevant om der så kun var en eneste, så er det bare at respektere.

"og det er vel for så vidt ikke foreneligt med det at være radioamatør, her tænker jeg på QSL kort f.eks ."

Jeg bruger slet ikke QSL-kort, så hvad kommer det egentlig mig ved??? Og da jeg ikke bruger QSL-kort, så er det skam helt foreneligt.

"I gamle dage var der slet ikke mulighed for at have hemmelig adresse. Her fremgik alle af den der QTH bog, der udkom hvert år. Spændende hvad der sker, ellers må vi vel bare tage det til efterretning !?"

Men det er det altså i dag, i dag har vi ret til at være udeladt med navn og adresse i frekvensregistret og det er et krav fra min side, ellers er jeg nød til at trække mig som radioamatør indtil jeg finder ud af lovmedholdeligheden i at tilsidesætte persondataloven som privat forening. Spørgsmålet er om en privat forening som EDR kan tillade sig at tilsidesætte persondataloven, det tvivler jeg stærkt på.
2
Your rating: Ingen Average: 2 (4 votes)

Med venlig hilsen
Kim Larsen
Vy 73 de OZ2D

Hej Kim. Nej jeg VED intet om hvad der sker, det var gætteri i en worst case. Jeg har selv udeladt adresse i frekvensregistret og håber det fortsat kan være sådan. Men hvis det ikke er tilfældet ja så må jeg leve med det. Jeg er faktisk ikke klar over om det er en "menneskeret" at kunne have udeladt adresse i registret, jeg har ikke fundet nogen steder det står. Jeg synes, det lyder meget drastisk, at du vil opgive din hobby, hvis det ikke længere er muligt at have udeladt adresse, det er godt nok voldsomt  imo med mindre du er under vidnebeskyttelse eller lign. Det er vel kun nærmest kun radioamatører der gider at kigge i det register og ved at det eksiterer.
5
Your rating: Ingen Average: 4.2 (5 votes)

Mvh.

Sider

Topic locked