Abonnér på OZ8JYL feed
OZ8JYL | OZ0W | OZ75AAL
Opdateret: 1 time 18 minutter siden

Grill arrangement onsdag d. 20 juni

ons, 13/06/2018 - 00:15

Klubben afholder et mindre grill arrangement sidste klubaften før vi overgår til sommer program, onsdag d. 20 juni kl 19.00.

Kom og deltag, der vil blive serveret 2 pølser og et brød samt en øl eller vand / person

Herefter overgår vi til sommer program med høflig selvbetjening
Fra 25 juni til 5 august, uge 26 – 31

På bestyrelsens vegne

Indlægget Grill arrangement onsdag d. 20 juni blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Repeaternyt 11. juni 2018

tir, 12/06/2018 - 20:35

Godaften-det er mandag den 11-06-2018. Klokken er blevet 19.00 og det er tid til Repetér nyt fra EDR Aalborg afd.
Udsendelsen er sendt over OZ4REN – via OZ8JYL/A.
Redaktør og ansvarshavende for denne udsendelse, er OZ1DWK.

Ugen som er gået:
I onsdags var der almindelig klub aften. Og der blev snakket om mangt og meget rundt ved bordene der var gang i radio-rum og instrument-rum også, og da det blev tid til de gyldne kaffe dråber var det OZ7OU Kurt som var vært.

Ugen som kommer.
På onsdag den 13-06-2018 er der igen Club aften, og efter kalenderen så er det OZ1EOI Ingolf som har det kulinariske indslag denne aften

Løst og fast.
OZ5HZ Finn og OZ7OU Kurt har jo været til Ham-Days i Frederichsharfen og fortalte lidt om en ny antenne-analyser som en Tysk amatør har udviklet, og som nu er ude som byggesæt det så ud til at være et fint projekt til en rimelig pris, og begge de herrer var meget begejstret for denne nye analyser så jeg er sikker på, at den kommer vi til at høre meget mere om.

OZ8PZ Stig viste en fin lille low watt radio som han har bygget, vidst nok med nogle dele hentet hjem fra Kina en fin lile ting til dem som arbejder lidt med WSPR, og det kan jo også give vi andre et fingerpeg om hvordan radio forholdene er.

Der er efter kalenderen bestyrelsesøde i aften og det går i gang her kl.1900.

Der stadigvæk gang i dx speditioner fra 05-06-2018 er der gang i Rawanda 9X2AW og der er et par andre steder bare for at nævne nogle VP9 Bermuda, TE6DX Costa Rica, FO French Polynesia, V73 Marshall Is, OJ0W Market Reef, 5W Samoa

Fra OZ1ANJ Thomas.

Hej Repeaternytredaktion

Jeg har lidt til næste repeaternyt, ikke en efterlysning, men en fremlysning, jeg ved ikke, om det er for småt til at i vil tage det med, men alligevel:

Der er fundet en slipsenål med EDR’s logo ved Emmersbæk kirke i Hirtshals, kender nogen noget til den, kan der skrives til mig på oz1anj@aol.com
73 til alle fra oz1anj

QST:
Herunder kan du komme med forespørgsler af teknisk art. Fortælle om projekter du selv har gang i, eller det usandsynlige er sket, at du har færdiggjort et projekt som virker og som du mener kan have andre amatørers interesse. Det kan også være at du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud, med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog skal prisen aftales parterne imellem).

Før jeg slutter, vil jeg lige komme med en lille reminder:
HUSK, FØR DEN SIDSTE PERSON FORLADER KLUBBENS LOKALER, SKAL RADIOER, PC’ER OG ANDET ELEKTRONIK INVENTAR SLUKKES. LYSET SKAL SELVFØLGELIG OGSÅ SLUKKES SAMT DØRE OG VINDUER LUKKES.

Husk at også du, i høj grad er medbestemmende om hvad denne udsendelse skal indeholde.
Det var så hvad repeater nyt-redaktøren valgte at bringe denne mandag aften.

Har du noget til repeater nyt, info – spørgsmål så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, så vil redaktionen sørge for den videre behandling.

Næste repeater nyt kan du høre mandag den 18-06-2018 og da vel det være OZ1DWK som er ved micen.

Indkald af lyttende stationer, og jeg starter med OZ6 stationer.

Det var så slut for i aften.

Tak fordi du lyttede med, repeateren er fri.

Antal stationer ved indcheckning: 22

Indlægget Repeaternyt 11. juni 2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Referat OB 30-04-2018

man, 11/06/2018 - 01:08

Referat fra Ordinær bestyrelsesmøde i EDR Aalborg, mandag d. 30. April 2018 kl. 18.00
Fremmødte: OZ1JEE, OZ1FXO, OZ7SH, OZ2CP, OZ7QQ, OZ3HRO
Afbud: Ingen
Referent: OZ7SH

1. Godkendelse af dagsorden
– ok.

2. Godkendelse af referat
– ok.

3. Beretninger

 1. Formanden: intet nyt
 2. Kassereren: kommer under punkter nedenfor

4. Behandles

 1. Opfølgning fra sidste ordinære bestyrelsesmøde – intet.
 2. Udvalgsmødet 20 marts. God dialog med de forskellige udvalg.
 3. Mobilepay: Der har været kontakt til Mobilepay Erhverv.
  Det koster 75 øre pr. transaktion, desuden kræves dokumentation på samtlige bestyrelses medlemmer, kopi af formandens pas eller kørekort incl. cprnummer, som skal sendes til Mobilepay, samt klubbens gældende vedtægter.
  Bestyrelsen havde en længere snak om fordele og ulemper.
  Vi fandt dette er for omstændigt i forhold til det beskedne antal forespørgsler vi har.
 4. Forårs auktion. Gik godt med et godt fremmøde og god stemning. Rigtigt mange ting til salg, også nogle som ikke var nemme at sælge. Omsætningen lidt mindre end gennemsnit. Salg af drikkevarer gik fint. Auktionen tog alt for lang tid, bestyrelsen vurderer præmisserne.
 5. Ansøgning fra Fieldday udvalget blev godkendt.
 6. DMR repeater Vodskov. Bestyrelsen har besluttet at købe Vodskov DMR repeater.

5. Fremtidig virksomhed

 1. Valg EDR / opfølgning. 31 maj 2018 sidste mulighed for modtagelse af kandidat til RM og sidste mulighed for fremsendelse til EDR.
 2. Næste bestyrelsesmøde mandag d. 11. juni 2018 kl. 18.00.
  Samt OB mandag d. 20. Aug 2018 kl. 18.00.

6. Eventuelt –

Indlægget Referat OB 30-04-2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Repeaternyt 4. juni 2018

man, 04/06/2018 - 19:39

Dagsorden for repeaternyt.

Godaften – det er mandag, den 4. juni og klokken er 19.00 og dermed også udsendelse af repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen, hvilket sker over OZ5REN via OZ8JYL/A. Ved mikrofonen og som redaktør for denne udsendelse er det OZ1EOI.

Perioden som er gået

– onsdag, den 30. maj kl. 19.00 var der klubaften. Fremmødet rigtigt godt og de fremmødte medlemmer som drak kaffe, kunne med stor fornøjelse smovse i Lars’s (OZ1HMC) hjemmebag, så tak for dette initiativ Lars. Iøvrigt godt med snak i både HF-, værksted og foredragssal.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 6. juni kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært iflg. Kalender, vil være OZ7OU Kurt. Vi ser frem til en hyggelig aften mellem gode amatørkammerater, med god snak om vores forskellige projekter, og hvad vi eller kan berige hinanden med.

Hvis vi ser lidt frem i tiden

lørdag, den 14. juli starter EDR Sommerlejr

Den traditionelle sommerlejr, hvor alle radiointeresserede med familie er velkommen, bliver i 2018 afholdt på Rømø Familiecamping. Der vil blive arrangementer, som alle kan deltage i – f. eks. rævejagt, pige-/dametur, udflugter, foredrag, konkurrencer eller lign.
Vi får et stort fælles areal, hvor man kan opstille telt, campingvogn og autocamper placeret efter eget valg, bare afstandskrav overholdes. Antenner er velkomne! Der er også hytter på campingpladsen, og vi får 15% rabat på opholdet. (Hytter skal bestilles senest 15. maj 2018, for at der gives rabat.
Arrangører OZ1AGQ, Grethe og OZ5N, Steen m.fl.

Lidt af hvert, løst og fast

– Arduino indlæg fra OZ5HZ Finn:

Det har være en del indlæg på elektronik@oz8jyl.dk og ARDUINO@AHG.DK
Skriv en mail til en af dem og beskriv hvad du gerne vil? Husk nu at skrive ellers bliver det jo ikke til en klub aktivitet. Du er selvfølgelig altid velkommen nede i teknik hjørnet om onsdagen, ifald du skulle have spørgsmål.

– DDXG’s årlige generalforsamling og DX-møde, lørdag den 9. juni 2018
finder sted i Ravnebjerg Forsamlingshus – Ravnebjerggyden 95, 5491 Blommenslyst
(se evt. kørevejledning på hjemmesiden – det er ikke ret langt fra FKS-hallen),
tilmelding var den, 1. juni.)

OZ5HP oplyser, at mødet er åbent for alle medlemmer, og tilmeldingen pr. 1. juni var i forhold et ønske om evt. at deltage i fælles spise arrangement, hvilket sker ved tilmelding til Allis oz1acb.

Fra biblioteket meddeles

Nyeste nummer af DUBUS magasinet og ARRL’s QST er nu at finde i reolerne i afdelingen.

– Nu nærmer sommerferien sig med raske fjed, og dermed måske den såkaldte ”agurketid”, i hvert tilfælde er der ikke kommet hverken ”krumme agurker eller lige”, hvorfor vi giver lejlighed til under QST, at lufte jeres nyheder, indspark m.m.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har indlæg til QST? – så lytter vi

 • OZ5HZ – Netop hjemkommet fra Ham Radio i Friderichhafen – oz7ou og oz5hz har overværet et foredrag vedr. Antenne Analysatorværktøjet FA VA5 og vil i fortsættelse heraf og med denne inspiration iværksætte klubaktivitet desang. Læs evt. herom i Funk Amateur maj nummeret. Enheden er endnu ikke til salg herthjemme men kan skaffes via Funk Amateur. 
 • OZ1GGR – Bjørn har målt på klubbens ophængte ambassade antenne, og ønsker i denne anledning info vedr. opbygning og evt. komponentværdier, med henblik på evt. selvbyg af tilsvarende. OZ5HP oplyser at antennen er indkøbt fra ny, hvorfor data herfor nok befinder sig i klubben. 

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften, hvor vejret har holdt sig i det mere moderate humør. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt som er søndag inden kl. 18.00.

Jeg siger tak for i aften og for i lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 27

Indlægget Repeaternyt 4. juni 2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Repeaternyt 28. maj 2018

man, 28/05/2018 - 22:09

God aften her kommer EDR Aalborg afdelingens Repeaternyt.
Udsendelsen bliver sendt over OZ4REN via OZ8JYL/A.
Det er OZ5HZ der er ansvarshavende og er ved mikrofonen.

Ugen der gik:

Efter sidste repeaternyt mandag 14/5 2018 var der 30 stationer, der tjekkede ind efter udsendelsen.
I onsdags var der normal klubaften i OZ8JYL.
Denne aften hørte vi også nyt fra EDR og om livets gang i RM kredsen.
Det var også dejligt igen at opleve at vi nu kan være mange samlet i mødelokalet og stadig høre hvad alle siger.
Kaffen og kage mesteren var efter kalenderen OZ1HMC.

Ugen der er i gang og lidt til:
På Onsdag den 30. maj er der igen Klubaften i OZ8JYL.
Kaffen og kage mesteren efter kalenderen er OZ7ZW Jimmi.

Arduino
Det har være en del indlæg på elektronik@oz8jyl.dk og ARDUINO@AHG.DK
Skriv en mail til en af dem og beskriv hvad du gerne vil?
Husk nu at skrive ellers bliver det jo ikke til en klub aktivitet.
Du er selvfølgelig altid velkommen nede i teknik hjørnet om onsdagen.

HAMRADIO 2018

Det er nu fra den 01 til 03 juni, 2018.
Europas største loppemarked fra elektronik stumper. Det er også her de nyeste skrig fra leverandørerne kan beundres.
Der komme en beretning når jeg er hjemme igen.

HAM’eren nr. 30 er kommet ”på gaden”.
Kurt har sendt en ny udgave på gaden, har du ikke modtaget den, så skriv til kurt@hamcom.dk
Denne udgave handler blandt andet om:
Den ny antenne analysator FA-VA5
Et dokument om simulering og måling på en 80m dipol
Et foredrag om benyttelse af printudlægningsprogrammet Eagle fra Autodesk
Du kan også tage et tur ind på www.hameren.dk.

Løst og fast :

Himlen over os – hvis skyerne ellers er væk: Sommeren er over os!
Det ser fint ud – DMI synes vi skal se en skyfri nattehimlen en gang imellem.

ISS
ISS er synlig i disse dage ved midnats tide.
29. maj 00:13
29. maj 23:21
30. maj 00:59
31. maj 00:06
31. maj 23:13
2. juni 23:06
Herefter skal vi frem til 11. juli 03:27 før vi kan sen ISS igen.

Iridiumglimt:
Der er en 3 stykke hver dagen i den kommende tid.
Allerede i aften går det løs.
Maj 28, 23:49

Forudsigelsen forudsætter man bor i Aalborg, hvis ikke andet er nævn, gå ind på hjemmeside og print et stjernekort for din lokalitet.

Oplysningerne stammer fra http://www.heavens-above.com
HUSK at indstille din placering øverst til højre inden du begynder din søgning.

Vulkaner og jordskælv
https://earthquakes.volcanodiscovery.com/
På Google PLAY kan der søges efter: Volcanoes & Earthquakes

Contest:
UKSMG Summer Contest: 1300Z, Jun 2 to 1300Z, Jun 3
Det er UK Six Metre Group der er i luften.
Participation: Worldwide
Bands: 6m Only

Dutch Kingdom Contest: 1500Z, Jun 2 to 1500Z, Jun 3
Geographic Focus: Worldwide
Participation: Worldwide
Mode: CW, SSB
Bands: 40, 20, 15, 10, 6m

IARU Region 1 Field Day, CW: 1500Z, Jun 2 to 1459Z, Jun 3
RSGB National Field Day: 1500Z, Jun 2 to 1500Z, Jun 3

Geographic Focus: United Kingdom
Participation: Worldwide
Mode: CW
Bands: 160, 80, 40, 20, 15, 10m

DX aktiviteter:
Fra følgende link: dxnews.com og DX-World.net har jeg hentet følgende:
3D2CR Conway Reef
3D2CR Conway Reef. Radio Amateurs members of Rebel DX Group and 3D2AG will be active as 3D2CR from Conway Reef, IOTA OC – 112, May – June 2018.
Det er ude øst for Australien.

Z23MD Zimbabwe
Den bliver først aktiv 26 oktober – 6 november.
Radio Amateurs members of MDXC will be active as Z23MD from Zimbabwe
Team – IZ8CCW, I2VGW, IZ2GNQ, F5EOT, ON4LO, YO8WW, YO5OED, ON7RN.
Recent DX Spots Z23MD

9X0T Rwanda
Den skal I også vente lidt på de bliver aktive 27 September – 12 October
9X0T is call sign of Italian DX Pedition Team activity from Rwanda, 2018.
They will operate on HF Bands.

OZ5HP har du noget supplerende ?

Belgien 58 regioner. OT70 70 års fødselsdag.

Christmas Island
Kosovo
Svalbard

Torden vejr.
I kan altid følge med her:
http://da.blitzortung.org/live_lightning_maps.php?map=11
Her kan du også finde historiske tordenvejr til at lægge ved din skades anmeldelse.

QST:
Her kan du bringe forespørgsler af tekniske art, eller bare viderebringe et godt råd.
Du må gerne sende et spørgsmål til repred@oz8jyl.dk
Måske har dit sidste projekt været så stor en succes, at du gerne vil fortælle os andre om det.
Det kan også være du mangler en eller anden stump, eller måske ligefrem en dims.
Det kan også være du har ryddet op og har fået noget i overskud.
Med overskud menes f. eks. grej du har til salg.
(Pris aftales direkte mellem parterne og ikke her over repeateren).

Er der nogen der har noget til QST ?

OZ5HP
DDXG gruppens generalforsamling lørdag den 9.
Der er to ledige pladser.

OZ2JPH
Leje til 40mm rør.

OZ1KAI
Mangler også støtte lejer

Afslutning:
Det var så hvad jeg havde fundet frem til i aften.

HUSK mail modtaget på repred@OZ8JYL.DK bringes som de er modtaget, hvis ikke andet er aftalt.

Har du noget du gerne vil bidrage med og dermed være medbestemmende om indholdet i vores Repeaternyt udsendelse, så skal indeholde sendes til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling.
Husk på vores deadline for info til repeaternyt er søndag inden kl. 18.00.

Tak for i aften og tak for I lyttede med:
Næste repeaternyt kommer mandag den 4. Juni 2018 kl. 1900 og denne aften vil OZ1EOI Ingolf være ved mikrofonen.

Indkald af lyttende stationer:
Startende med OZ8 stationer.

Tak til alle indtjekkende og alle dem der bare lyttede med.
73 OZ5HZ

Repeateren er fri.

Der var i alt 35 stationer der tjekkede ind.

Indlægget Repeaternyt 28. maj 2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

RM-opstillingsmøde i Nordjylland onsdag d. 23. maj

tor, 17/05/2018 - 22:51

Opstillingsmøde til EDR’s repræsentantskab finder sted onsdag d.23. maj kl. 20.00 i Eksperimenterende Danske Radioamatører, Aalborg Afdeling OZ8JYL’s adresse på Forchhammersvej 11, 9000 Aalborg.
Da vi skal have fundet nogen som har lyst til at yde en indsats for EDR, så er chancen her for at gøre din indflydelse gældende.
Du har også mulighed for at evt. komme med dit bud på ideer og visioner omkring EDR. Alle er velkommen, kun medlemmer af EDR har stemmeret.
Se mere på EDR hjemmeside under valget 2018, her findes også opstillingsblanket.

OZ1LLY / Gert Poulsen

Indlægget RM-opstillingsmøde i Nordjylland onsdag d. 23. maj blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Repeaternyt 14. maj 2018

ons, 16/05/2018 - 21:27

Godaften-det er mandag den 14-05-2018. Klokken er blevet 19.00 og det er tid til Repeater nyt fra EDR Aalborg afd.
Udsendelsen er sendt over OZ4REN – via OZ8JYL/A.
Redaktør og ansvarshavende for denne udsendelse, er OZ1DWK.

Ugen som er gået:
I onsdags var der almindelig klub aften. Og der var pænt fremmøde, det var Hans Ove OZ1FXO som havde kaffevagten med dertil hørende brød. Under kaffen var der et lille seminar fra fieldday-udvalget om den kommende fieldday, og OZ5HP Henning havde lavet et fint oplæg på power-point og der blev snakket frem og tilbage om en god dag når, tiden til fieldday oprinder.

Ugen som kommer.
På onsdag den 16-05-2018 er der igen Club aften, og denne aften er det OZ1JEE som står til kaffe og brød.

Løst og fast.
Som nævnt længe oppe var der snak om fieldday i onsdags og vi har i øjeblikket ca. 10 personer som vel med på fieldday, men der er plads til mange flere så dem som kunne være interesseret i at komme og se hvad som foregår, skal være velkommen, det kan være som operatør eller bare vel hjælpe med opstilling af grej der er muglighed også for amatører med d-licens og hvem der ellers kunne være interesseret i at køre radio. Alle som er interesseret kan henvende sig til OZ5HP-Henning, OZ4SKK-Søren eller OZ1DWK-Kaj, så vil vi sørge for at i kommer på listen til fieldday.

Fra OZ1ANJ Thomas.

Hej Repeaternytredaktion
Jeg har lidt til næste repeaternyt, ikke en efterlysning, men en fremlysning, jeg ved ikke, om det er for småt til at i vil tage det med, men alligevel:
Der er fundet en slipsenål med EDR’s logo ved Emmersbæk kirke i Hirtshals, kender nogen noget til den, kan der skrives til mig på oz1anj@aol.com

73 til alle fra oz1anj

QST:
Herunder kan du komme med forespørgsler af teknisk art. Fortælle om projekter du selv har gang i, eller det usandsynlige er sket, at du har færdiggjort et projekt som virker og som du mener kan have andre amatørers interesse. Det kan også være at du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud, med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog skal prisen aftales parterne imellem).

Før jeg slutter, vil jeg lige komme med en lille reminder:

HUSK, FØR DEN SIDSTE PERSON FORLADER KLUBBENS LOKALER, SKAL RADIOER, PC’ER OG ANDET ELEKTRONIK INVENTAR SLUKKES. LYSET SKAL SELVFØLGELIG OGSÅ SLUKKES SAMT DØRE OG VINDUER LUKKES.

Husk at også du, i høj grad er medbestemmende om hvad denne udsendelse skal indeholde.

Det var så hvad repeater nyt-redaktøren valgte at bringe denne mandag aften.

Har du noget til repeater nyt, info / spørgsmål så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, så vil redaktionen sørge for den videre behandling.

Næste repeater nyt kan du høre mandag den 28-05-2018 og da vel det være OZ1KAI som er ved micen.

Indkald af lyttende stationer, og jeg starter med OZ2 stationer.

Det var så slut for i aften.

Tak fordi du lyttede med, repeateren er fri.

Antal stationer ved indcheckning: 30

Indlægget Repeaternyt 14. maj 2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Repeaternyt 8. maj 2018

tir, 08/05/2018 - 00:26

God aften her kommer EDR Aalborg afdelingens Repeaternyt.
Udsendelsen bliver sendt over OZ4REN via OZ8JYL/A.
Det er OZ5HZ der er ansvarshavende og er ved mikrofonen.

Ugen der gik:

Efter sidste repeaternyt mandag 30/04 2018 var der 36 stationer, der tjekkede ind efter udsendelsen.
I onsdags var der normal klubaften i OZ8JYL.
Kaffen og kage mesteren var efter kalenderen OZ1EOI Ingolf.
I torsdags blev husudvalget færdige med loftpladerne til lyddæmpning i mødelokalet.
Lyddæmpningen er sidste onsdag målt til mere end 10 dBC.
Nu kan vi høre hvad sidemanden siger. Det er jo en helt ny fornemmelse. Kom i klubben på onsdag og oplev det med egne øre.

Ugen der er i gang og lidt til:
På Onsdag den 9. maj er der igen Klubaften i OZ8JYL.
Kaffen og kage mesteren efter kalenderen er OZ1KAI Kai.

Fieldday udvalget
Har sendt følgende:
Vi – i det nye fielddag udvalg vil gerne holde et lille seminar om fieldday onsdag den 09-05-2018, hvor vi vil tale lidt om hvad vi kunne tænke os der skal ske til fieldday. Alle er velkommen og vi vil også gerne høre fra andre om gode idéer til denne weekend.
Vy 73 Fieldday udvalget.

Arduino
Der har de sidste onsdage været snakket lidt om Arduino kursus. Hvordan komme vi i gang med den dims. Jeg har da haft en Arduino datalogger af egen konstruktion kørende siden januar 2016. Skal der købes fumleplader og arduinoer hjem fra Kinaland, så skal vi jo have dem bestilt. Der gå i øjeklikket over 40 dage med at få ting derude fra. Jeg har da en ide om hvad der er godt at have i kassen for at kunne takle de fleste opgaver. Det kan også være det skal være helt selvbyg. Det kan også lade sig gøre.
OZ7OU Kurt har fundet en Clock Generator Si5351 på et Breakout board. Jeg har bestilt en. Jeg kan derfor blive klogere sidst på sommeren.
Hvad vil I? Skriv en mail til ARDUINO@AHG.DK
Husk nu at skrive ellers bliver det jo ikke til en klub aktivitet.
Du er selvfølgelig altid velkommen nede i teknik hjørnet om onsdagen.

QSL Manageren vil gerne have bragt følgende:

Hej Alle

Jeg har den 26 april modtaget QSL kort til følgende personer.

OZ1DWK, OZ1KAI, OZ1LCW, OZ4CP, OZ4DX, OZ5HP, OZ7QQ og OZ8JYL

Der var også kort med til OZ5KSL og OZ2CA.
Kortene er at finde i klubben om aftenen den 9 maj 2018 og det er på onsdag.

Til alle der modtager QSL kort formidlet gennem Aalborg afdelingen.
Der har igennem LANG tid ligget QSL kort i afdelingen til følgende personer:

OZ1DWG, OZ1IMT, OZ1KHZ – OZ0N, OZ1LCW og OZ5PZ

Vil ovenstående personer ikke gøre mig den tjeneste at få afhentet deres kort.

Med venlig hilsen
OZ5HP, Henning

Repred mail:
Der var det vi har modtaget i denne uge.
HUSK mail modtaget på repred@OZ8JYL.DK bringes som de er modtaget, hvis ikke andet er aftalt.

Har du noget du gerne vil bidrage med og dermed være medbestemmende om indholdet i vores Repeaternyt udsendelse, så skal indeholdet sendes til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling.
Husk på vores deadline for info til repeaternyt er søndag inden kl. 18.00.

Løst og fast :

Himlen over os – hvis skyerne ellers er væk: Sommeren er over os!
Det ser fint ud – DMI synes vi skal se en skyfri nattehimlen i den næste uges tid. Lige nu ser det fint ud frem til torsdag. Der skal vi vist have elektrisk regnvejr.

ISS
ISS er først synlig 8. Maj kl. 03:59 – 04:01.
Herefter vil den være synlig hver dag i perioden 10. maj til 1. juni.

Iridiumglimt:
Der er 3 til 5 glimt om dagen i den kommende tid.
Allerede i aften går det løs.
maj 7, 22:34:40 -4,4
maj 7, 22:36:38 -1,9
maj 7, 23:29:49 -2,6
maj 7, 23:40:59 0,8
maj 7, 23:49:50 0,2

Forudsigelsen forudsætter man bor i Aalborg, hvis ikke andet er nævn, gå ind på hjemmeside og print et stjernekort for din lokalitet.

Oplysningerne stammer fra www.heavens-above.com
HUSK at indstille din placering øverst til højre inden du begynder din søgning.

Contest:

Efter hvad jeg kan se bliver det en fredelig weekend i contest verdenen.

Er de nogen der kan fortælle noget spændende her ?

DX aktiviteter:
Fra følgende link: dxnews.com og DX-World.net har jeg hentet følgende:
3D2CR Conway Reef
3D2CR Conway Reef. Radio Amateurs members of Rebel DX Group and 3D2AG will be active as 3D2CR from Conway Reef, IOTA OC – 112, May – June 2018.
Det er ude øst for Australien.

VP5/KC5WXA Providenciales Island Turks and Caicos
Members of the Jake McClain Driver Memorial Amateur Radio Club KC5WXA will be active as VP5/KC5WXA from Providenciales Island, IOTA NA – 002, Turks and Caicos, 5 – 14 May 2018.
They will operate on HF Bands, emphasis will be FT8
Nu kan i få styret lysterne med det nye spektakel FT8. Øen lidt nord for Cuba

OZ5HP har du noget supplerende ?

Torden vejr.
I kan altid følge med her:
http://da.blitzortung.org/live_lightning_maps.php?map=11
Her kan du også finde historiske tordenvejr til at lægge ved din skades anmeldelse.

QST:
Her kan du bringe forespørgsler af tekniske art, eller bare viderebringe et godt råd.
Du må gerne sende et spørgsmål til repred@oz8jyl.dk
Måske har dit sidste projekt været så stor en succes, at du gerne vil fortælle os andre om det.
Det kan også være du mangler en eller anden stump, eller måske ligefrem en dims.
Det kan også være du har ryddet op og har fået noget i overskud.
Med overskud menes f. eks. grej du har til salg.
(Pris aftales direkte mellem parterne og ikke her over repeateren).

Er der nogen der har noget til QST ?

FYM om loft i klubben

Afslutning:
Det var så hvad jeg havde fundet frem til i aften.

Tak for i aften og tak for I lyttede med:
Næste repeaternyt kommer mandag den 14. Maj 2018 kl. 1900 og denne aften vil OZ1DWK Kaj være ved mikrofonen.

Indkald af lyttende stationer:
Startende med OZ6 stationer.

Tak til alle indtjekkende og alle dem der bare lyttede med.
73 OZ5HZ

Repeateren er fri.

Der var i alt 29 stationer der tjekkede ind.

Indlægget Repeaternyt 8. maj 2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Repeaternyt 30-04-2018

man, 30/04/2018 - 19:27

Redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI

Perioden som er gået

– onsdag, den 25. april kl. 19.00 var der klubaften. Fremmødet godt og medlemmerne kunne ved selvsyn konstatere ankomsten af de lyddæmpeplader, hvormed husudvalget vil prøve at tillempe lydniveauet i foredragslokalet, med henblik på bedre muligheder for at vi kan høre hinanden. Lidt mere om status senere i denne udsendelse.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 2. maj kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært vil være OZ1EOI, altså mig. Vi ser frem til en hyggelig aften mellem gode amatørkammerater, med god snak om vores forskellige projekter, og hvad vi eller kan berige hinanden med.

Hvis vi ser lidt frem i tiden

onsdag, den 9. maj – Vi, i det nye fieldday udvalg vil gerne holde et lille seminar om fieldday denne aften, hvor vi vil tale lidt om hvad vi kunne tænke os der skal ske til denne fieldday. Alle er velkommen og vi hører gerne fra andre om gode idéer til denne weekend.

Vy 73 Fieldday udvalget.

Lidt af hvert, løst og fast

Fra Husudvalget, rapporterer OZ5HZ Finn

Dav alle

Vi har nu skruet 168 skruer i loftet. De forsøger at holde 28 loftplader oppe på klubbens kuperede loft. Jimmi er overbevist om at det har gjort en fantastisk forskel på lyden i mødesalen. Vi mangler lidt bits, spændeskiver og en spray dåse med hvid maling. Det skal jeg have indkøbt inden vi kan gøre færdig. Det regner vi med at blive på torsdag.

Kom nu forbi klubben på onsdag og nyd den akustiske forskel. Jeg har målt på lydtrykket i onsdags, og det vil jeg gentage på onsdag. Kom og vær med til at lave lidt snakke støj.

Afdelingens QSL manager OZ5HP Henning har denne meddelelse til pålyttende

Hej Alle, jeg har den 26 april modtaget QSL kort til følgende personer.

OZ1DWK, OZ1KAI, OZ1LCW, OZ4CP, OZ4DX, OZ5HP, OZ7QQ, OZ8JYL

Der var også kort med til OZ5KSL selv om har ikke er tilmeldt QSL formidlingen. Der var også kort med til OZ2CA selv om han tilsyneladende ikke er medlem af afdelingen. Kortene er at finde i klubben om aftenen den 9 maj 2018

Til alle der modtager QSL kort formidlet gennem Aalborg afdelingen. Der har igennem LANG tid ligget QSL kort i afdelingen til følgende personer:

OZ1DWG, OZ1IMT, OZ1KHZ – OZ0N, OZ1LCW, OZ5PZ

Vil ovenstående personer ikke gøre mig den tjeneste at få afhentet deres kort.

Med venlig hilsen

OZ5HP, Henning

Fra biblioteket meddeles

Forårsudgaven af SPRAT magasinet er nu at finde i biblioteket. Er du interesseret i QRP på båndene, så er dette magasin lige noget for dig. De konstruktioner som bladet beskriver er absolut overkommelige, både i de rent tekniske forhold og de dertilhørende monetære.

Husk blot på – hvis der er forhold på de forskellige bånd, så er det faktisk ligegyldigt om du sender med få Watt (QRP) eller mange Watt (QRO).

RADCOMs majnummer er også modtaget. Det vil være at finde i biblioteket fra onsdag. Af indhold kan nævnes:

Antenne – da flere læsere af magasinet har spurgt til en gennemgang af vertikalantenner for HF, har bladets redaktion denne måned valgt, at starte med de tekniske og praktiske aspekter som hører til en HF vertikal antenne. I denne artikel er der rig lejlighed til at få indblik i, både hvordledes teori og praktiske forhold hænger sammen.

I afsnittet Design Notes, behandles emnet ”matching”. Emnet er jo aktuelt hver gang vi skal hægte RF kredsløb sammen. Artiklen beskriver med billeder, tegning og tekst nogle af de forhold som absolut bør overvejes.

Har du en Raspberry Pi 3 og lyst til at eksperimentere med WSPR Tx/Rx systemer så vil du nok have interesse i at læse denne artikel om dette emne og det hav af muligheder som her åbnes.

Ovenstående- og flere artikler/emner finder du i førnævnte nummer.

Fra OZ april dette år har OZ1JS Jørgen Sand udarbejdet følgende:

Får man brug for at kigge nærmere på signalerne fra sin sender, kan man reducere udgangseffekten til et niveau, som måleapparaturet kan holde til. Men hvad nu hvis man skal undersøge hvad der sker, når PA-trinnet kører på fuld kraft? Så bygger man da bare en sampler, hvor man ved hjælp af en spændingsdeler måler på en brøkdel af signalet.

Fin artikel og meget illustrativt. Nu tror jeg at jeg vil se hvordan signalet fra min HF station ser ud.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har indlæg til QST? – så lytter vi

 • intet

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt som er søndag inden kl. 18.00.

Jeg siger tak for i aften og for i lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 36

Indlægget Repeaternyt 30-04-2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse

Repeaternyt 24. april 2018

tir, 24/04/2018 - 20:42

God aften her kommer EDR Aalborg afdelingens Repeaternyt.
Udsendelsen bliver sendt over OZ4REN via OZ8JYL/A.
Det er OZ5HZ der er ansvarshavende og er ved mikrofonen.

Ugen der gik:
Efter sidste repeaternyt mandag 16/04 2018 var der 34 stationer, der tjekkede ind efter udsendelsen.
I onsdags var der normal klubaften i OZ8JYL.
Kaffen og kage mesteren var efter kalenderen OZ7ZW Jimmi.
I torsdags hentede husudvalget loftplader til lyddæmpning i mødelokalet.
Husudvalget har lidt værktøj og materialer liggende rundt omkring.
Lad det venligst ligge da arbejdet starter torsdag formiddag om alt går vel.
Lørdag afholdt vi certifikatprøve for 2 nye medlemmer af klubben.
Det blev efter sigende til et B og et D certifikat.
Tillykke med certifikaterne og velkommen i klubben.

Ugen der er i gang og lidt til:
På Onsdag den 25. April er der igen Klubaften i OZ8JYL.
Kaffen og kage mesteren efter kalenderen er OZ7OU Kurt.

Fieldday udvalget
Har sendt følgende:
Vi i det nye fielddag udvalg vil gerne holde et lille seminar om fieldday onsdag den 09-05-2018, hvor vi vil tale lidt om hvad vi kunne tænke os der skal ske til fieldday. Alle er velkommen og vi vil også gerne høre fra andre om gode idéer til denne weekend.
Vy 73 Fieldday udvalget.

Repred mail:
Der var det vi har modtaget i denne uge.
HUSK mail modtaget på repred@OZ8JYL.DK bringes som de er modtaget, hvis ikke andet er aftalt.

Har du noget du gerne vil bidrage med og dermed være medbestemmende om indholdet i vores Repeaternyt udsendelse, så skal indeholde sendes til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores nye deadline for info til repeaternyt som er om søndag inden kl. 18.00.

Løst og fast :
Himlen over os – hvis skyerne ellers er væk:
Jeg overveje stadig at gå over til at udsende en vejrmelding i stedet for, der kommer lidt om vejret senere.
Det ser ikke ud til at DMI synes vi skal se en skyfri nattehimlen i den næste uges tid. Lige nu ser det bedst ud tirsdag, onsdag, og natten mellem lørdag og søndag.

ISS
ISS er først synlig 8. Maj kl. 03:59 – 04:01.
Herefter vil den være synlig hver dag i perioden 10. maj til 1. juni.

Iridiumglimt:
Der er 3 til 9 glimt om dagen i den kommende tid.
Apr 23, 23:36:48 Det er mest svenskerne og nord Sjælland der får glæde af den.
Apr 23, 23:51:18 Det er en -2,3. Den kommer fra syd over Aulum, Roslev, Fur og Frøstrup.

Forudsigelsen forudsætter man bor i Aalborg, hvis ikke andet er nævn, gå ind på hjemmeside og print et stjernekort for din lokalitet.

Oplysningerne stammer fra www.heavens-above.com
På hjemmesiden kan der printes stjernekort over begivenhederne.
HUSK at indstille din placering øverst til højre inden du begynder din søgning.

Contest:
Helvetia Contest: 1300Z, Apr 28 to 1259Z, Apr 29
Worldwide UNION OF SWISS SHORTWARE AMATEURS (USKA)
Mode: CW, Phone
Bands: 40, 20, 15, 10m

Der er også muligheder på RTTY og digimode.

DX aktiviteter:
Fra følgende link: dxnews.com og DX-World.net har jeg hentet følgende:

PJ6E Saba Island
Published 2018-04-19 15:58:44
DK7KF and DM1AC will be active as PJ6E, from Saba Island, IOTA NA – 145, 18 – 28 April 2018.
They will operate on VHF EME.
Recent DX Spots PJ6E

A52YL A52YLE A52YLM Bhutan
Published 2018-04-19 09:11:46
Kay WA0WOF and Mia JR3MVF will be active as A52YL, A52YLE, A52YLM from Bhutan,
29 April – 5 May 2018.
They will operate on HF Bands.

OZ5HP har du noget supplerende ?
H44A
MIRA MARE
CAMBODIA

Torden vejr.
Der åbenbart ved at komme på programmet.
I nat blomstrede det op ved Thyborøn ved 01:00 tiden og bevægede sig øst over ind over Nord Jylland. Omkring kl. 04:00 sprang et ned i øst Himmerland og fortsatte Nord Øst på til Sverige.
Oplysningerne kommer fra:
http://da.blitzortung.org/live_lightning_maps.php?map=11
Her kan du også finde historiske tordenvejr til at lægge ved din skades anmeldelse.

QST:
Her kan du bringe forespørgsler af tekniske art, eller bare viderebringe et godt råd.
Du må gerne sende et spørgsmål til repred@oz8jyl.dk
Måske har dit sidste projekt været så stor en succes, at du gerne vil fortælle os andre om det.
Det kan også være du mangler en eller anden stump, eller måske ligefrem en dims.
Det kan også være du har ryddet op og har fået noget i overskud.
Med overskud menes f. eks. grej du har til salg.
(Pris aftales direkte mellem parterne og ikke her over repeateren).

OZ5HP Efter lyser folk til de QSL kort der ligger klar til afhentning i klubben. Listen findes i et tidligere referat. Har man kort til afsendelse så få dem i kassen i klubben hurtigst muligt.

OZ3PN har en radio til salg på brugt grej gå ind og se på den.

Defekte mikrofoner!

Er der nogen der har noget til QST ?

Afslutning:
Husk på – at også du, i høj grad er medbestemmende om hvad denne udsendelse skal indeholde.
Vi vil stadig gerne at I skriver til os med ideer til emner, der burde være med i udsendelsen. Bare skriv i repred@oz8jyl.dk. Hvis du har oplysninger at bidrage med, så er du velkommen til at sende det til repred@oz8jyl.dk, så skal redaktionen nok viderebringe det.

Tak for i aften og tak for I lyttede med:
Næste repeaternyt kommer mandag den 30. April 2018 kl. 1900 og denne aften vil OZ1EOI Ingolf være ved mikrofonen.

Indkald af lyttende stationer:
Startende med OZ6 stationer.

Tak til alle indtjekkende og alle dem der bare lyttede med.
73 OZ5HZ

Repeateren er fri.

Der var i alt 37 stationer der tjekkede ind.

Indlægget Repeaternyt 24. april 2018 blev vist første gang den Radioamatørerne i Aalborg & omegn --.- .-. --.. Region Nordjylland.

Kategorier: Diverse